Αναπνευστική Φυσικοθεραπεία

Στο σύγχρονο κέντρο φυσικοθεραπείας και αποκατάστασης PhysioArk σας παρέχουμε υψηλής ποιότητας συνεδρίες αναπνευστικής φυσικοθεραπείας.

Η αναπνευστική φυσικοθεραπεία είναι ζωτικής σημασίας σε άτομα που πάσχουν από κάποιο οξύ ή χρόνιο αναπνευστικό πρόβλημα μιας και βοηθά του ασθενείς να ανακτήσουν καλύτερους αναπνευστικούς όγκους με αποτέλεσμα να αυξήσουν την ποσότητα του οξυγόνου του αίματός τους (SPO2).

Ο επιστημονικός υπεύθυνος του PhysioArk Βερώνης Νίκος έχει πολυετή πείρα σε ιδιωτικά θεραπευτήρια και έχει αντιμετωπίσει πολλές περιπτώσεις αναπνευστικών ασθενών διαφορετικών ηλικιών και προβλημάτων. Έχει θητεύσει επί σειρά ετών σε μονάδες εντατικής θεραπείας όπου η αναπνευστική φυσικοθεραπεία είναι όχι απλά επιβεβλημένη αλλά μέρος της καθημερινής πάλης των ασθενών με σκοπό να παραμείνουν ζωντανοί. Έχει αναλάβει την αποκατάσταση και την αναπνευστική βελτίωση πλειάδας χειρουργικών επεμβάσεων θώρακα και πνευμόνων βοηθώντας τα μέγιστα τους ασθενείς να επανακτήσουν πλήρη λειτουργικότητα και αυτονομία.

Καρδιοχειρουργημένοι ασθενείς από την πρώτη μετεγχειρητική ημέρα μέχρι και την έξοδό τους από το νοσοκομείο χρήζουν αναπνευστικής φυσικοθεραπείας , αυτή πρέπει να συνεχίζεται και στο σπίτι πάντα με τις οδηγίες και την καθοδήγηση του καρδιολόγου και καρδιοχειρουργού.

Τα τελευταία χρόνια με την πανδημία του Covid-19 αντιμετώπισε ενδονοσοκομειακώς πάσχοντες με εκτεταμένα προβλήματα από την νόσο του κορονοϊού καθώς και τις μετέπειτα αρνητικές του επιπτώσεις. Τα post-covid περιστατικά απαιτούν συγκεκριμένη αντιμετώπιση και γνώση με σκοπό το μηδενικό αρνητικό αποτύπωμα της νόσου στον πάσχοντα. Έχουμε την γνώση και την πείρα να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που ταλαιπωρούνται από long-covid συμπτώματα.

Η αναπνευστική φυσικοθεραπεία έχει εφαρμογή σε όλες τις ηλικίες και σε συνεργασία με τον θεράποντα γιατρό προσφέρει ίαση και θωρακίζει την αναπνευστική λειτουργία.

  • Χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια
  • Χρόνιο άσθμα
  • Αναπνευστικές λοιμώξεις
  • Πνευμονίες σε αποδρομή
  • Χειρουργεία θώρακα
  • Χειρουργεία κοιλιάς
  • Χειρουργεία καρδιάς
  • Εκτεταμένες ατελεκτασίες (αυτόματες ή τραυματικές)
  • Άτομα τρίτης ηλικίας με μειωμένη αναπνευστική ικανότητα

Στο κέντρο φυσικοθεραπείας PhysioArk θα λάβετε υπηρεσίες αναπνευστικής φυσικοθεραπείας που στοχεύουν στην βελτίωση των αναπνευστικών όγκων, στην εκμάθηση σωστών θέσεων παροχέτευσης, στην βελτίωση της ευλυγισίας του θωρακικού κλουβιού, την εφαρμογή και εκμάθηση θωρακικών εκπτύξεων , στην εκμάθηση πρόκλησης βήχα και στην πληρέστερη παροχέτευση πτυέλων. Τέλος, μέσω ειδικών συσκευών θα βελτιώσουμε τόσο την εισπνευστική όσο και την εκπνευστική σας ικανότητα με μόνο στόχο την θωράκιση της προσπάθειά σας.

ΣΧΕΤΙΚΑ
ΜΕ ΕΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΥΧΝΕΣ
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
PHYSIOARK

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5.000+ ΖΩΕΣ ΑΛΛΑΞΑΝ

"Ο κ. Βερώνης είναι εξαιρετικός επιστήμονας και άνθρωπος, πρόθυμος, συνεπής, αποτελεσματικός και με βαθιά γνώση του αντικειμένου. Σε μικρό χρονικό διάστημα, με την εμπειρία του και τον σύγχρονο εξοπλισμό που διαθέτει, κατάφερε να θεραπεύσει το οστικό οίδημα και την ακαμψία του γονάτου μου, λόγω τραυματισμού. Τον ευχαριστώ πολύ και τον συνιστώ ανεπιφύλακτα."