Ψηφιακό πελματογράφημα – Κατασκευή ορθωτικών πάτων

Για να υπάρχει σταθερότητα και ελαστικότητα σε κάθε μας βήμα, το ανθρώπινο πόδι αποτελείται από 26 οστά, τα οποία σε συνδυασμό με δεκάδες μύες, τένοντες και συνδέσμους, επιτυγχάνουν αυτό το σκοπό. Η καθημερινή, μηχανική, πίεση που ασκείται στα πόδια, από το περπάτημα, το τρέξιμο ή ακόμα και την λανθασμένη στάση του σώματος σε ορθοστασία, λειτουργεί επιβαρυντικά ως προς τα πόδια αλλά και το υπόλοιπο σώμα.

Στους περισσότερους ανθρώπους, τα οστά του ποδιού, λόγω της δομής τους, της ελαστικότητας των συνδέσμων και των υπόλοιπων μαλακών μορίων, ενδέχεται να έχουν απόκλιση από την ορθή ανατομική θέση του ποδιού, και κατ’ επέκταση απόκλιση από τον σωστό άξονα αναβηματισμού. Για παράδειγμα, υπάρχει περίπτωση να παρουσιαστεί πλατυποδία σε πόδια με αυξημένη ελαστικότητα, ή και κοιλοποδία σε πόδια με μειωμένη ελαστικότητα.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, μπορεί να επηρεαστεί η μηχανική και η σωστή λειτουργία ολόκληρου του πέλματος, κάτι το οποίο δύναται να επεκταθεί σταδιακά σε τραυματισμούς ή ακόμα και κακώσεις στο πόδι, τα γόνατα και την σπονδυλική στήλη.

Είναι άξιο αναφοράς πως η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων δεν έχει το ΄΄σωστό πάτημα΄΄ , με άλλα λόγια τα φορτία δεν κατανέμονται ορθά στον άκρο πόδα με αποτέλεσμα να ελλοχεύουν κίνδυνοι παραμορφώσεων ή (και) τραυματισμών.

Στο σύγχρονο κέντρο φυσικοθεραπείας και αποκατάστασης PhysioArk έχουμε προμηθευτεί ψηφιακό πελματογράφο τελευταίας γενιάς και σας προσφέρουμε την πιο ρεαλιστική ανάλυση στάσης και βάδισης μέσα από μία ενδελεχή αξιολόγηση.

Η διαδικασία είναι εξατομικευμένη και στοχεύει την αρτιότερη κινηματική κι στατική σας αποτύπωση.

Εν συνεχεία- και εφόσον κριθεί αναγκαίο- γίνεται η κατασκευή ορθωτικών πάτων διόρθωσης της πελματικής ανισορροπίας σας ούτως ώστε να γίνει άρτιο το κινηματικό και στατικό σας προφίλ. Στην πρόληψη και αποκατάσταση δεν πρέπει να αφήνουμε τίποτα στην τύχη του.

Πρότυπα βάδισης υπάρχουν πολλά, κάθε βάδιση είναι μοναδική, σε περιπτώσεις όμως μυοσκελετικής δυσλειτουργίας όλα διαταράσσονται και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, στο PhysioArk ξέρουμε το πώς.

 

Οι Εξατομικευμενοι Ορθωτικοι Πατοι συντελουν δραστικα στη βελτιωση της καθημερινοτητας. Πιο συγκεκριμενα:

  • Εξισορροπούν όλες τις δυνάμεις που ασκούνται στο πέλμα και το σώμα σας όταν τρέχετε, περπατάτε ή μένετε ακίνητοι
  • Απορροφούν όλους τους κραδασμούς, κατά τη βάδιση και το τρέξιμο
  • Μειώνουν την μυϊκή κούραση και τους μυϊκούς τραυματισμούς
  • Βελτιώνουν την συνολική στάση του σώματός σας

ΣΧΕΤΙΚΑ
ΜΕ ΕΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΥΧΝΕΣ
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
PHYSIOARK

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5.000+ ΖΩΕΣ ΑΛΛΑΞΑΝ

"Ο κ. Βερώνης είναι εξαιρετικός επιστήμονας και άνθρωπος, πρόθυμος, συνεπής, αποτελεσματικός και με βαθιά γνώση του αντικειμένου. Σε μικρό χρονικό διάστημα, με την εμπειρία του και τον σύγχρονο εξοπλισμό που διαθέτει, κατάφερε να θεραπεύσει το οστικό οίδημα και την ακαμψία του γονάτου μου, λόγω τραυματισμού. Τον ευχαριστώ πολύ και τον συνιστώ ανεπιφύλακτα."