Συχνές Ερωτήσεις

Μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις για τη φυσικοθεραπεία είναι τι είναι ο φυσικοθεραπευτής. Πρόκειται για έναν ειδικό επιστημονικά καταρτισμένοι στη δευτερογενή αποκατάσταση μυικού τραύματος. Επίσης είναι καταρτισμένος σε μία σειρά άλλων παθήσεων και προβλημάτων, στο σχεδιασμό ασκήσεων, την πρόληψη τραύματος. Ακόμα εξειδικεύεται και σε πεδία που σχετίζονται με τα αθλήματα και τη φυσική κατάσταση.

Να είστε προετοιμασμένοι να παρέχετε το ιατρικό σας ιστορικό, αν πρόκειται για αποκατάσταση προβλήματος υγείας. Επίσης να έχετε τα αποτελέσματα σχετικών εξετάσεων, όπως μαγνητικής τομογραφίας, αλλά και τη λίστα της φαρμακευτικής αγωγής που τυχόν λαμβάνετε. Τα ρούχα χρειάζεται να είναι άνετα, οπότε ίσως θα ήταν καλύτερα να έχετε μαζί σας ένα t-shirt κι ένα σορτς ή μία φόρμα.

Αλλή μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις για τη φυσικοθεραπεία! Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από το πρόβλημα και είναι διαφορετική για την κάθε περίπτωση. Οι χρόνοι αποθεραπείας διαφέρουν ανάλογα με την ηλικία, τη φυσική κατάσταση και τη γενικότερη κλινική εικόνα κάθε ασθενούς. Μετά από λεπτομερή αξιολόγηση, ο φυσικοθεραπευτής θα σας ενημερώσει για το πρόγραμμα θεραπείας.

Αν κάνετε θεραπεία στα πόδια, δεν χρειάζεται να φορέσετε κάποιο άλλο ένδυμα. Αν όμως η θεραπεία είναι στη σπονδυλική στήλη, θα σας ζητηθεί να φοράτε ή να φορέσετε ένα πιο άνετο ένδυμα, πιο κατάλληλο για την εφαρμογή της θεραπείας.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στο τηλ: 210 53 20 320 είτε ηλεκτρονικά μέσω της φόρμας επικοινωνίας που παρατίθεται ακριβώς από κάτω στην παρούσα ενότητα, είτε στην ενότητα «Επικοινωνία».