Σε μία εποχή όπου η συνεχής ανάπτυξη της τεχνολογίας απαιτεί ολοένα και περισσότερη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή, tablet, laptop ή smartphone,  οι μυοσκελετικές ενοχλήσεις λόγω κακής θέσης ή στάσης του σώματος αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.

Το σύγχρονο κέντρο φυσικοθεραπείας και αποκατάστασης Physioark που εδρεύει στο Χαϊδάρι αντιμετωπίζει ολοένα και περισσότερες τέτοιες περιπτώσεις. Καθημερινά αρκετοί είναι εκείνοι που παραπονιούνται για κάποιον πόνο με μορφή καψίματος ή αίσθημα βάρους σε κάποια μυοσκελετκή δομή.

Η δυσκαμψία της περιοχής είναι το επόμενο που εγκαθίσταται μιας και η ενόχληση αποτρέπει τον ασθενή από υπέρμετρη ακόμη και αναγκαία κίνηση λόγω πιθανής επιδείνωσης της ήδη δυσλειτουργικής κατάστασης.

Πώς εμφανίζεται 

Η πολύωρη στάση ακόμη κι αν είναι κοντά στην ιδανική θα φέρει αίσθημα κόπωσης και βάρους στο άτομο ανεξαρτήτου ηλικίας, φύλλου και σωματικής κατάστασης. Σκεφτείτε λοιπόν να οικειοποιηθούμε μίας θέσης αρκετά λάθους και ασυνήθιστης για τις αρθρώσεις μας και για τις γραμμές έλξης των μυικών μας δομών. Τότε το φύλλο, η ηλικία, η σωματική κατάσταση ακόμη και η ενυδάτωση του ατόμου παίζουν καθοριστικό ρόλο στο αποτέλεσμά της.  Το βάρος που έχουν να διαχειριστούν οι μυοσκελετικές μας δομές είναι περισσότερο από αυτό που συνήθως διαχειρίζονται με αποτέλεσμα την ευκολότερη κόπωση και εν τέλη την εμφάνιση του πόνου.

Στο Physioark δεν θα σας βοηθήσουμε απλά να ξεπεράσετε το μυοσκελετικό σας πρόβλημα, αλλά θα προάγουμε και την σωστή στάση σας με μόνο σκοπό την όσο το δυνατόν πιο ορθοσωμική στάση κατά την διάρκεια της ημέρας. Αυτό θα μας εγγυηθεί πως εξασφαλίσαμε μία λειτουργική και κυρίως μακροχρόνια ποιότητα ζωής ξεπερνώντας το πρόβλημα που αντιμετωπίζαμε.

Θα δυναμώσουμε τις μυικές δομές που χρήζουν υποστήριξης ,θα χαλαρώσουμε αυτές που είναι σε υπέρμετρη τάση και θα δώσουμε σωστό ρυθμό και νευρομυική συναρμογή στην περιοχή με αποτέλεσμα να πάψουν οι πόνοι που μας μειώνουν την ποιότητα ζωής.

Πού εμφανίζεται

Τοπογραφικά στο σώμα μας μπορεί να εμφανιστεί σχεδόν παντού, όμως οι συχνότερες περιπτώσεις είναι στην περιοχή του αυχένα και στης οσφύος.

Μία κακή θέση στον εργασιακό χώρο, μία κακή εργονομικά θέση το βράδυ μπροστά από την τηλεόραση, μία ελλιπής ή κακή στήριξη του κεφαλιού κατά την διάρκεια του ύπνου και ένα παλιό ή λάθος επιλεγμένο για τον τρόπο ύπνου μας στρώμα θα φέρει με μαθηματική ακρίβεια κάποια μυοσκελετική δυσλειτουργία.

Πώς αντιμετωπίζεται

Τα σύνδρομα στάσης έχουν απλή αλλά ταυτόχρονα σύνθετη αντιμετώπιση μιας και ο φυσικοθεραπευτής δεν πρέπει απλά να διορθώσει τις μυοσκελετικές δυσλειτουργίες αλλά και να χαλαρώσει ή να δυναμώσει ανάλογα κάποιες γειτνιάζουσες περιοχές.

Στο Physioark αρχικά θα χαρτογραφήσουμε την περιοχή του προβλήματός σας και έπειτα θα σχεδιάσουμε την πιο γρήγορη και ασφαλή αντιμετώπισή του. Με τα υπερσύγχρονα μηχανήματα που διαθέτουμε αρχικά θα λύσουμε τους μυικούς σπασμούς, θα βελτιώσουμε την ελαστικότητα της περιοχής και έπειτα θα επαναξιολογήσουμε την ελαστικότητα. Στην συνέχεια αφού έχουμε λύσει το πρόβλημα του πόνου και του αισθήματος βάρους θα σας επανεκπαιδεύσουμε στην σωστή στάση και φυσικά θα σας μάθουμε κάποιες κινηματικές ασκήσεις για την βελτίωση της κινητικής της πάσχουσας περιοχής.

O επιστημονικός υπεύθυνος και ιδρυτής του Physioark Βερώνης Δ. Νικόλαος θα εφαρμόσει manual therapy όπου χρειάζεται και μαζί με την ομάδα αποκατάστασης του κέντρου μας θα σας βοηθήσει με πληθώρα τεχνικών να ξεπεράσετε το πρόβλημά σας. Κάποιες από αυτές είναι το dry needling, το cupping , η λύση μυοπεριτονιακών πόνων, trigger point therapy , IASTM και άλλα.

Τέλος, μέσω της θεραπευτικής άσκησης θα ολοκληρώσουμε την παρέμβασή μας στο πρόβλημά σας αφού πλέον θα στοχεύουμε μόνο στην θωράκιση της υγιούς καθημερινής σας στάσης μακριά από δυσλειτουργίες και ενοχλήσεις.

Δώστε στο σώμα σας την δυνατότητα να απαλλαγεί από τις χρόνιες ενοχλήσεις που οφείλονται στην κακή σας στάση.

Ανακαλύψτε την δύναμή σας και αφήστε μας να κάνουμε την καθημερινότητά σας και πάλι ξέγνοιαστη και ποιοτική.

Η φυσικοθεραπεία στο Χαϊδάρι έχει όνομα… Physioark !