Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και οι περισσότεροι λίγο πολύ προγραμματίζουμε τις διακοπές μας. Υπάρχουν ωστόσο και οι ασθενείς που ίσως χρειαστεί να διακόψουν για κάποιες ημέρες τις συνεδρίες τους με σκοπό την ξεκούραση έπειτα από έναν δύσκολο και απαιτητικό χρόνο.

Το σύγχρονο κέντρο φυσικοθεραπείας και αποκατάστασης Physioark με έδρα το Χαϊδάρι βάζοντας σε πρώτο πλάνο τους ασθενείς του, θα παραμείνει κλειστό μόνο την εβδομάδα 14-18/8/2023 επικεντρώνοντας την φροντίδα-και ομαλή μετάβαση των θεραπευτικών πρωτοκόλλων-των ανθρώπων που το έχουν επιλέξει για την αποκατάστασή τους.

Το Physioark με αυστηρά εξατομικευμένο πλάνο αποκατάστασης, δίνει σαφείς κατευθυντήριες γραμμές στους ασθενείς που πρόκειται να διακόψουν τις συνεδρίες τους για κάποιο χρονικό διάστημα, δίνοντάς τους ειδικό ασκησιολόγιο συντήρησης και προοδευτικής ενδυνάμωσης (ανάλογα την πάθηση και το χρονικό διάστημα στο οποίο βρίσκεται η παρέμβασή τους). Αυτό έχει ως σκοπό την διατήρηση του κέρδους που έχουμε στην έως τώρα αποκατάστασή μας και στην όσο το δυνατόν λιγότερη επιβάρυνση της θεραπευόμενης περιοχής.

Επειδή όμως δεν γίνεται να συντονιστούν αυτές οι ξέγνοιαστες για όλους μας ημέρες με όλο τον όγκο των ασθενών καλό θα είναι να ακολουθήσουμε προσεκτικά τα παρακάτω βήματα.

  • Αποφυγή πολύωρης ορθοστασίας

Οι μυοσκελετικές δομές ίσως δεν είναι ακόμη έτοιμες και επαρκώς δυνατές ούτως ώστε να αντέξουν την ανάπτυξη τάσεων και φορτίων στην περιοχή, ιδίως εάν έχει προηγηθεί πρόσφατο χειρουργείο

  • Αποφυγή διατήρησης μίας άβολης στάσης

Η κακή στάση σχεδόν πάντα φέρνει άσχημα αποτελέσματα και ο αντίκτυπός της μας απασχολεί συνήθως για αρκετό καιρό, πόσο μάλλον σε περιοχής με τραυματισμένες δομές ή πρόσφατα χειρουργημένες.

  • Καλή ενυδάτωση και διατροφή

Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ασθενής για να τρέφεται και να ενυδατώνεται με σωστό τρόπο. Ωστόσο ένας ασθενής επιβάλλεται να διατηρεί τα ποσοστά νερού στο σώμα σε υψηλά επίπεδα και χρήζει μίας ισορροπημένης διατροφής πλούσια σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και πρωτεϊνη.

  • Τυπική σχέση με το θεραπευτικό πλάνο

Καλό θα ήταν να αφιερώνουμε λίγο χρόνο καθημερινά στο σώμα μας με σκοπό την θωράκισή του και την σταδιακή βελτίωσή του. Εφαρμόζουμε κατά γράμμα τις οδηγίες του φυσικοθεραπευτή μας και προσπαθούμε να κρατήσουμε το σώμα μας σε μία συνεχή και ευεργετική κίνηση.

  • Ακούμε και σεβόμαστε τον πόνο

Ο πόνος είναι μηχανισμός άμυνας και πρέπει να τον σεβόμαστε. Για να υπάρχει τότε έχει συνήθως λόγο κι εμείς πρέπει να τον σεβόμαστε και να μην κάνουμε κάτι που ίσως τον επιδεινώσει.

  • Ερχόμαστε σε επαφή με τον φυσικοθεραπευτή μας

Εάν κάτι μας ξενίσει, μας αγχώσει, μας προβληματίσει ή θέλουμε διευκρίνιση κατά την διάρκεια των διακοπών μας-σχετικά με την πάσχουσα περιοχή- πρέπει άμεσα να ενημερώσουμε τον υπεύθυνο της αποκατάστασής μας, γιατί εκείνος θα μπορεί να μας κατευθύνει με ασφάλεια και να μας χαρτογραφήσει τα επόμενα βήματα της παρέμβασής μας

  • Ο πάγος ή το ζεστό δεν είναι λύση

Δεν εφαρμόζουμε ποτέ πάγο ή ζεστό στην πάσχουσα περιοχή κατά το δοκούν, η αποκατάσταση δεν είναι πανάκεια. Γι`αυτό και πρέπει πάντα να συμβουλευόμαστε πριν πράξουμε.

Η φυσικοθεραπεία είναι μία επιστήμη που απαιτεί άμεση συνεργασία με τον άνθρωπο στον οποίο γίνεται εφαρμογή της, αντιμετωπίστε την ως τέτοια και όχι σαν ευκαιριακή λύση αντιμετώπισης του προβλήματός σας.

Στο Physioark δίνουμε πάντα θεραπευτικό πλάνο τόσο σε εκείνους που πρόκειται να σταματήσουν για λίγο καιρό τις θεραπείες τους, όσο και σε εκείνους που έγιναν πλήρως καλά με μόνο μέλημα την ομαλή μετάβαση στην καθημερινότητα και στην όσο το δυνατόν πληρέστερη παρέμβασή μας.

Προτεραιότητα στο σύγχρονο κέντρο φυσικοθεραπείας και αποκατάστασης Physioark που εδρεύει στο Χαϊδάρι έχετε όλοι εσείς που μας δίνετε την δυνατότητα να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής σας και να σας δώσουμε πίσω την χαμένη λειτουργικότητά σας.